Beplantingsplan

"Als je mij vraagt wat een tuin mooi maakt, zeg ik de beplanting!"

 

Veel mensen denken dat beplanting in de tuin veel onderhoud vraagt maar als je de juiste planten kiest, valt dit reuze mee. Planten geven een plezierig gevoel, ze absorberen geluid en als je ze laat groeien in een border, heeft onkruid minder kans. Eventueel een boom in je tuin geeft een gevoel van privacy, ruimte en schaduw-mogelijkheden. Je hebt minder inkijk in de tuin en het geeft verkoeling op hete zomerse dagen. Door verschillende hoogtes aan te brengen met beplanting, lijkt je tuin vaak groter en creëer je meer diepte.

 

Meer plezier in de tuin krijg je dus door een goed beplantingsplan te maken. Want wees eerlijk: als je een hotel zoekt op internet en je ziet een hotel met zwembad maar geen beplanting of je hebt een hotel gezien maar dan met mooie beplanting; waar kies je dan voor…

 

Als je al beplanting in de tuin hebt staan, kunnen wij deze in sommige gevallen ook hergebruiken. Dit gebeurt als het mooie oudere en/of grillige exemplaren zijn of omdat er emotionele waarde aan de plant zit.

 

Met de kennis en de passie, die ik heb voor planten, wil ik graag tot een verrassend beplantingsplan komen wat bij jou past.